En letter vei til å bestå teoriprøven

Ønsker man å gjennomføre teoriprøven raskt og enkelt burde man delta på teorikurs.

For de som ønsker å lære bilteorien på en grundig og effektiv måte tilbyr Positiv Trafikkskole teorikurs. Dette kurset egner seg både for de som syns stoffet er utfordrende å lære, og for de som ønsker å gjennomføre teoriprøven relativt raskt i løpet av opplæringen.

For mange er teoriprøven et vanskelig hinder å overkomme når man skal ta sertifikatet. Tall fra Statens vegvesen viser at nærmere halvparten, 42 prosent, strøk på teoriprøven i 2016.

 – Dersom du leser på egenhånd må du tolke det som står i boken selv, dette kan være utfordrende da spørsmålene på selve prøven gjerne er utformet slik at flere svaralternativer fremstår som riktig, forklarer Martin Strønen, som er hovedlærer ved Positiv Trafikkskole.

Teoriprøven er i boks på tre uker

En av de som har deltatt på teorikurset er Sebastian Bagaas (21). Han bestod teoriprøven dagen etter endt kurs. Bagaas tok teorikurset i slutten av august og er nå på trinn 4, det siste trinnet i opplæringen.

– Pensumet til teoriprøven er ikke det mest spennende, men måten Martin underviste på gjorde det mer interessant ved at han blant annet trakk inn personlige erfaringer.
– Pensumet til teoriprøven er ikke det mest spennende, men måten Martin underviste på gjorde det mer interessant ved at han blant annet trakk inn personlige erfaringer.

 – På kurset lærer man å skjønne hvilket svaralternativ som er det riktige og kunne luke ut de andre alternativene. Pensumet til teoriprøven er ikke det mest spennende, men måten Martin underviste på gjorde det mer interessant ved at han blant annet trakk inn personlige erfaringer. Det hjalp meg også veldig å gå igjennom oppgavene fra oppgaveheftet i hver time, sier Bagaas.

På kurset tar Strønen for seg alle temaene tilhørende boken, og legger spesielt vekt på temaer mange opplever som utfordrende. I tillegg til undervisning får alle deltakere en egen oppgavebok med oppgaver som skal løses til hver undervisningstime.

Kurset går over 5 kvelder

 – Kurset går over 5 kvelder på totalt 20 timer. Det vil gå mye raskere enn om en skulle lest selv. De aller fleste er klare til å ta teoriprøven når kurset er ferdig, som vil si at man bruker ca. tre uker totalt, forteller Strønen.

 

Ifølge Strønen bør elever gå på teorikurs for å få en større forståelse for bilkjøring og reglene som gjelder.
Ifølge Strønen bør elever gå på teorikurs for å få en større forståelse for bilkjøring og reglene som gjelder.

Bagaas opplevde kurset som veldig hjelpsomt, og følte seg trygg og selvsikker når han skulle prøve seg på teoriprøven etter endt kurs. 

 – Jeg tenkte det var lurt å ta prøven med kunnskapen friskt i minne. Jeg tok prøven dagen etter kurset var ferdig og jeg bestod som såklart var veldig gøy!, forteller Bagaas fornøyd.

Bagaas forsøkte å lese på egenhånd, men da han kom over teorikurset til Positiv Trafikkskole på facebook var valget enkelt.

 – Jeg syns boken var tung å lese, jeg visste ikke helt hva som var viktig å fokusere på, og når jeg tok testene på nett fikk jeg ganske dårlig resultat. Da jeg kom over teorikurset til Positiv Trafikkskole syns jeg det virket veldig bra. Jeg ønsket å få unnagjort teoriprøven så fort som mulig, i tillegg har Positiv Trafikkskole beståttgaranti slik at om jeg skulle stryke kunne jeg ta kurset på nytt, forklarer Bagaas.

 Ifølge Strønen bør elever gå på teorikurs for å få en større forståelse for bilkjøring og reglene som gjelder. Gjerne tidlig i kjøreopplæringen slik at man har dannet et godt teoretisk grunnlag, noe Bagaas kjenner seg igjen i.

 – Det å kunne teorien godt har hjulpet meg når jeg selv er ute i trafikken. Jeg husker hva de ulike skiltene betyr, jeg husker trafikkreglene som gjør at jeg kjører bedre og er mer trygg på meg selv når jeg kjører, sier Bagaas.

Bestill ditt teorikurs her: https://www.positiv-trafikkskole.no/kurs-og-pakker/teorikurs-kl-b/

 

Positiv Trafikkskole

Vår skole i Bergen er størst på kurs og best på beliggenhet. Vi henter ved skole, hjem og arbeidsplass etter avtale.

Vi kan tilby deg føreropplæring på bil, tilhenger og moped.

Positiv Trafikkskole holder også kurs og eksamen i båtførerprøven.

Våre bilelever får gratis tilgang til vår unike elevside, samt gratis tilgang til Teorifilm.no så lenge man er aktiv elev.

Teorifilm.no, som er utviklet av Positiv Trafikkskole, inneholder filmer og teoritester av alle øvelsene du skal lære. Dette medfører effektiv opplæring og mer kvalitet på den private øvelseskjøringen.