Nyhet! Ta trafikklærerstudiet i Bergen.
Nyhet! Ta trafikklærerstudiet i Bergen.

Vil du bli trafikklærer?

Positiv Trafikkskole samarbeider nå med OsloMet, slik at du kan utdanne deg som trafikklærer og samtidig bo i Bergen.

Positiv Trafikkskole samarbeider nå med OsloMet, slik at du kan utdanne deg som trafikklærer og samtidig bo i Bergen. Positiv Trafikkskole er godkjent praksisskole, og eneste på vestlandet med en slik godkjenning. For å bli trafikklærer må du gå to år på høyskole. Du kan velge mellom Nord universitet i Sjørdal eller OsloMet i Lillestrøm. Kunne du tenke deg et yrke som trafikklærer? Da ønsker vi å komme i kontakt med deg. Du trenger ikke være opptatt av bil for å bli en god trafikkpedagog. God formidlingsevne og høy arbeidskapasitet er imidlertid en nødvendighet. Å være trafikklærer er ingen 9-4 jobb.

Info om studiet ved OsloMet: https://oslomet.no/studier/lui/trafikklerer

Les også: https://bergensmagasinet.no/innholdsannonse/ta-trafikklaererstudiet-i-bergen/

Lurer du på om du passer som trafikklærer?

Kontakt praksisveileder Ove Sagen-Hafstad for en prat: ove@positiv-trafikkskole.no

Intervju 3/5-16 Martin Strønen

Martin Strønen studerer til å bli trafikklærer ved Høgskolen i Trøndelag (HiNT). Ved siden av studiene har han vært trainee ved Positiv Trafikkskole, og ved endt studie sommeren 2016 begynner han i jobb hos dem.

 – Jeg valgte å bli trafikklærer da jeg kunne kombinere min interesse for bil med læring, forteller Strønen.

En unik faglig oppfølging

Gjennom et traineeprogram får du faglig oppfølging hos kjøreskolen, samtidig som en tar utdanningen ved HiNT. Programmet skal forberede studenten på å begynne i jobb hos kjøreskolen ved endt studie.

 – Jeg syns det er fantastisk bra. Det er godt å føle seg trygg på at jeg har jobb når jeg er ferdig utdannet, og i tillegg får jeg en unik faglig oppfølging, forklarer Strønen.

Strønen forteller at ved å delta i et trainee-program får man en mye bedre forståelse for yrket.

 – De andre studentene vil kun sitte med de erfaringene de har fra studiet, men det er veldig annerledes å se hvordan det gjøres i praksis på en reell kjøreskole som drives daglig. Ved HiNT lærer du mye teori som danner grunnlag for forståelse, men gjennom programmet får du mulighet til og aktivt bruke det du har lært, sier Strønen. 

God oppfølging hele veien

Tommy Clausen er trainee-ansvarlig ved Positiv Trafikkskole. Han forteller at de begynner oppfølgingen av studenten allerede før han begynner på høyskolen.

 – Vi har jevnlig kontakt med vedkommende gjennom hele studietiden. De blir flydd til Bergen regelmessig og da er de med på blant annet påsitt under kjøretimer, ulike kurs og seminarer, og etterhvert som traineen blir klar for det får han prøve seg som trafikklærer selv, med Tommy som elev.

Ove Sagen-Hafstad er daglig leder ved Positiv Trafikksole og forteller at bra sosialt miljø er viktig på arbeidsplassen. - Vi er opptatt av gode sosiale relasjoner her, derfor blir gjerne traineen invitert med på julebord og firmaturer.

Positiv Trafikkskole

Vår skole i Bergen er størst på kurs og best på beliggenhet. Vi henter ved skole, hjem og arbeidsplass etter avtale.

Vi kan tilby deg føreropplæring på bil, tilhenger og moped.

Positiv Trafikkskole holder også kurs og eksamen i båtførerprøven.

Våre bilelever får gratis tilgang til vår unike elevside, samt gratis tilgang til Teorifilm.no så lenge man er aktiv elev.

Teorifilm.no, som er utviklet av Positiv Trafikkskole, inneholder filmer og teoritester av alle øvelsene du skal lære. Dette medfører effektiv opplæring og mer kvalitet på den private øvelseskjøringen.